La ciutat dels infants

frato-bimbi1

 

La ciutat dels infants és un projecte liderat pel psicopedagog Francesco Tonucci que va començar a Fano (Itàlia) l’any 1991. El projecte té una motivació política; treballar cap a una nova filosofia de govern de la ciutat, prenent als nens i nenes com a paràmetre i com a garantia de les necessitats de tots els ciutadans.

http://www.lacittadeibambini.org/spagnolo/progetto/motivazioni.htm

Però també és un llibre, on explica el projecte i ens convida a reflexionar sobre molts temes relacionats amb la infància (l’escola, la família..). Algunes idees bàsiques que poden trobar al llibre són:

– La ciutat està dissenyada a la mida dels adults i dels seus cotxes. En canvi, una ciutat a la mida dels infants és una ciutat per a tothom
– Els nens i nenes han de tenir més llibertat i autonomia: per jugar al carrer, per anar sols a l’escola, per decidir que fan en el seu temps lliure, etc.
– Sovint els espais destinats als infants (escola, places…) es dissenyen atenent a les “necessitats” dels adults, sense donar veu als infants per què opinin i participin.

A més, Tonucci també és un bon dibuixant! Aquí teniu algunes de les seves vinyetes que sempre signa amb el pseudònim de Frato.

tonucci-275x300images (4)frato_06frato-06pati

Comparteix..