La Constitució del CNIAC a l’Actual

EL CNIAC COMPTA AMB DUES REPRESENTANTS CASTELLARENQUES

Els integrants del Consell amb el president Mas
Els integrants del Consell amb el president Mas (Cedida)
El CNIAC compta amb dues representants castellarenques
Emily Frutos Krueger i Àlex Marta Zoyo, que formen part del  del Consell d’Infants de Castellar, s’han incorporat a aquest nou òrgan participatiu integrat per 43 infants d’entre 8 i 17 anys

Emily Frutos Krueger i Àlex Marta Zoyo són dues representants del Consell d’Infants de Castellar del Vallès que s’han incorporat al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC). Aquest nou òrgan col·legiat de caràcter consultiu, integrat per 43 infants d’entre 8 i 17 anys, es va constituir formalment dijous passat, 20 de novembre, al Palau de Pedralbes de Barcelona.L’acte, presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, va comptar amb l’assistència de la regidora d’Educació, M. Antònia Puig, a més de la dinamitzadora i de tres infants convidats del Consell d’Infants.El CNIAC complirà, entre d’altres, les següents funcions: representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya; fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès català relacionats amb les polítiques d’infància.La creació d’aquest òrgan, que pretén aprofundir en el reconeixement dels infants com a ciutadans i ciutadanes, s’inclou dins de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència i és també una de les mesures fixada al Pacte per a la Infància a Catalunya, que l’any passat van signar més de 70 entitats i organitzacions, col·legis professionals, grups parlamentaris, entitats municipalistes i agents socials i econòmics.La constitució del CNIAC va servir també per commemorar el 25è aniversari de la convenció sobre els drets dels infants, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Per tal de commemorar aquesta efemèride, l’acte es va cloure amb la interpretació de l’Himne de la Infància creat per Save the Children juntament amb alumnes de l’escola Oriol Martorell de Barcelona. La cançó és un elogi a la infància d’avui i una crida per a donar a conèixer a la societat catalana els drets dels infants d’arreu del món.

Comparteix..