20N: 26è aniversari de la Convenció dels Drets de l’Infant i Dia Universal de la Infància

 

Manifest del CNIAC davant del dia Universal de la Infància de 2015.

En el primer aniversari de la Constitució del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) i per commemorar el 26é aniversari de la Convenció dels drets de l’infant, els vocals i les vocals del CNIAC volem fer sentir la veu de tots els nens i nenes catalans i manifestar la nostra preocupació per moltes coses que estan passant als infants i adolescents de tot el món, en general, i de Catalunya, en particular.

Per començar, volem que es protegeixi als nens i nenes i adolescents que viuen a països on els seus drets no es tenen en compte o no són respectats i que han de treballar des de petits, o anar a la guerra o han de marxar del país i refugiar-se en altres, o no tenen escoles, ni medicaments, ni menjar, ni aigua.

La situació en la que viuen aquests nois i noies és injusta i no se la mereixen. Per aquest motiu s’ha de buscar una solució immediata. Aquests nens i nenes mereixen tenir una infància on poder jugar, estudiar, alimentar-se bé, créixer i ser feliços.

Aquí, a Catalunya, volem fer-nos sentir més. Per això animem a tots els ajuntaments a que creïn Consells d’infants i adolescents perquè tots i totes volem donar la nostra opinió i ser escoltats i valorats. La nostra opinió també compta i tenim molt bones idees.

Finalment, volem dir que des del CNIAC farem tant com puguem per fer saber tot el que els hi passa als nens i nenes i adolescents del món i per proposar millores pels infants i adolescents de Catalunya i si podem, de més enllà!

Tingues veu, veu de nen/a

Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya

Comparteix..