Trobada mes de març

ACTA DE LA TROBADA DEL CONSELL D’INFANTS

Dia: 14 de març de 2019

Hora: de 17.00h a 19.00h

Lloc: Sala d’Actes del Mirador i Ca l’Alberola

Reunió:

Ens trobem a les 17.00 a la Sala d’Actes del Mirador perquè ens han convocat a la presentació de les propostes dels pressupostos participatius. El Feliu i la Irati expliquen el següent a tot el públic assistent:

PROCÉS PER ESCOLLIR LES PROPOSTES QUE HEM PRESENTAT

TROBADA DEL 13 DE DESEMBRE:

Vam parlar dels pressupostos participatius, de les condicions, del calendari.

Vam fer un treball en grup per revisar quines de les propostes recollides a la sessió del mes d’octubre complien les condicions de COMPRA, REHABILITACIÓ I CONSTRUCCIÓ.

En vam haver d’eliminar unes quantes, les que eren de temes de manteniment de la via pública (arreglar voreres, fonts, llums…) i les que tenien a veure amb serveis o amb contractació de personal (posar un karting, fer sessions de cinema a la fresca, canviar l’ horari del camió de la brossa…)

Cada grup també va fer una primera llista de propostes que després vam posar en comú i que va quedar reduïda a 5.

  • FOMENTAR L’ÚS DE LA BICICLETA al nucli posant elements per a fer reduir la velocitat als cotxes i senyalització per a l’ús de la bicicleta. (més carrers de plataforma única, més passos de vianants elevats, més senyalització per reduir velocitat de cotxes i fer visible l’opció de la bicicleta). Poder enllaçar el nucli amb el carril bici de la ronda.
  • MANTENIMENT DE PAVELLONS. Caldria especificar la proposta.
  • POSAR MÉS PORTERIES A LES PLACES (Lluís Companys, Espai Tolrà…)
  • ADEQUAR una sala pel CONSELL D’INFANTS
  • Millorar el NADAL a Castellar
  • Aquestes les vam explicar als nostres companys i companyes de classe per:
  • concretar-les al màxim
  • assegurar-se que complien els criteris (proposta de 50.000€, compra, rehabilitació i construcció)
  • ordenar per ordre de prioritat

A LA TROBADA DEL 17 DE GENER vam posar en comú quines propostes van ser les més ben valorades per la resta de nens i nenes de l’escola i va quedar:

    • Actuacions per a potenciar l’ús de la bicicleta al nucli urbà. millorar la senyalització dins el nucli, posar més aparcaments de bicicleta, elements que facin reduir la velocitat als cotxes i connectar el nucli amb el carril bici de la ronda.
    • Un Nadal més bonic als carrers de Castellar: Vam centrar la proposta en el tema dels arbres perquè els del Grup Il·lusió van fer una proposta per il·luminar els carrers. He enviat el correu que podeu llegir a sota a totes les escoles per si volen i poden implicar-se en la decoració dels arbres.Després de tot aquest procés les propostes del Consell d’Infants són:Justificació: Des del Consell d’Infants creiem que les dues màximes il·lusions dels nens i nenes són el Nadal i el dia de l’aniversari. Per això, volem instal·lar arbres de Nadal a algunes places de Castellar i decorar-los entre tots i totes perquè tothom pugui gaudir-ne i per escampar el Nadal a tot el poble.Teníem dues opcions en funció de la resposta que donessin les escoles a la proposta que els hi vam fer.PLA B (i opció final)Pressupost: 50000€OPERACIÓ BICIDescripció: Unir el carril bici amb els centres escolars i el nucli urbà instal·lant, entre d’altres mesures, senyalitzacions de prioritat i convivència.
    • Pressupost: 50000€
    • Justificació: El Consell d’Infants presenta aquesta proposta per fomentar l’ús de la bici al poble amb seguretat. Per no malgastar i perquè anar en bici és ecològic, saludable i divertit.
    • Compra d’entre 6 i 8 arbres de Nadal grans, reutilitzables i amb il·luminació per a col·locar-los cada any a diferents places del municipi. També proposem decorar-los entre tots i totes comptant amb la col·laboració de les entitats que vulguin participar-hi i fent un taller obert a la ciutadania.
    • OPCIÓ 1: Compra de 8 arbres de Nadal reutilitzables i amb il·luminació per col·locar-los a les places properes a les escoles de Castellar perquè els nens i nenes de cada centre decorin l’arbre que tinguin aprop.
    • Descripció:
    • ÉS NADAL A LA NOSTRA PLAÇA
    • A LA TROBADA DEL 14 DE FEBRER van venir la Marina Muntada, tècnica de la regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient, i la Imma Brualla, arquitecte municipal amb informació per ajudar-vos a concretar les propostes dels pressupostos participatius i també vam posar-hi noms.

Després de l’acte de presentació vam sortir a fer-nos una foto i vam anar a estrenar els llits elàstics de la Plaça Major, que van ser proposats pel Consell d’Infants en els pressupostos participatius del curs passat.

A Ca l’Alberola vam fer dos grups. Mentre uns preparaven cartells per fer difusió de les propostes del Consell, l’altre grup revisava les propostes per l’Alcalde i escrivia el correu següent:

Missatge:

Hola Ignasi! Som els nens del consell d’infants i des de les escoles i des d’aquí es proposa fer el seguent:

-Pas de peatons per creuar el carrer racó a la alçada del c/ caldes i accedir a la Torre Balada de manera segura.

-També falten papereres a tot el poble.

-A la pl. del Forjador manteniment de la zona de joc i posar oli a la tirolina de Can Carner perquè no llisca.

-A les places que tenen cistelles posar-les baixes, o sigui, com a les escoles.

-Posar espais on es pugui jugar a pilota sense molestar a ningú.

-Obrir els caps de setmana els patis de les escoles per jugar i algun dia entre setmana (a l’atzar).

-Al c/ Jaume I arreglar la vorera (les rajoles trencades).

-L’olla de la pl/ Europa està trencada i li falten les gomes a les cadenes.

-Les pilones del carril bici de la ronda estan trencades (rotondes).

-Posar més llits el·làstics perquè sempre estan plens.

-Pl. Europa les plataformes de la tirolina necessitarien una escala per pujar.

-La “O” hi ha peces trencades (rocòdrom) i posar tanques per agafar-se i no caure. -Posar camps per jugar a baldufes i que no hàgin d’utilitzar les olles.

Adéu i gràcies,

Consell d’Infants, 14-3-2019

Resposta 15/03/2019:

Benvolguts/des,

He fet arribar el llistat de desperfectes al responsable de la brigada municipal perquè mirin de fer la reparació el més aviat possible. Altres de les reparacions que plantegeu necessitaran una mica més de temps. La reparació de la vorera del carrer Jaume I, per exemple, s’haurà d’afrontar en un futur pla de voreres.

Recollim igualment les vostres propostes i les trasllado al regidor d’Espai Públic perquè les estudiï. Recordar-vos, no obstant, que recentment hem habilitar a l’arbreda porteries per jugar a futbol i una xarxa per bolei, tal i com havia demanat l’anterior Consell d’Infants.

Resto a la vostra disposició,

Propera trobada a Ca l’Alberola l’11 d’abril.

Comparteix..