La FDMMA a l’Actual

 

Mercat d'intercanvi de la Festa del Medi Ambient
Èxit de participació en la 2a Festa del Medi Ambient
La plaça Major s’omple de tallers de reciclatge i d’un mercat d’intercanvi organitzat pel Consell d’Infants
Taller de xapes a la Festa del Medi Ambient
La tarda de divendres va tenir lloc la Segona Festa del Medi Ambient a Castellar del Vallès, organitzada de nou pel Consell d’Infants de la Vila, amb un clar èxit de participació. Així, la jornada festiva va arrencar al punt de les 5 de la tarda amb un berenar popular a base de pa amb xocolata i sucs, perquè tots els assistents encetessin els tallers programats amb tota l’energia necessària en una tarda de ple estiu, amb un sol de justícia.

Entre els tallers que es van organitzar, un dels que més va atraure l’atenció dels participants va ser el deGranissats a pedals, on gràcies a l’energia generada per una bicicleta estàtica es posaven en marxa els electrodomèstics necessaris per a fabricar granissats de llimona. “També hem organitzat un taller de xapes amb roba reciclada, i l’aventura dels residus, tot un seguit de tallers perquè tothom que hi participi es consciencií sobre la importància de reciclar i ser sostenibles. És la nostra manera de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient”, explica Natàlia Rodríguez, alumna de 5è de primària de l’escola Sant Esteve i membre del Consell d’Infants.

A més de l’Aventura dels residus, un espai lúdic a càrrec del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, a la plaça Major també es va instal·lar un taller de construcció de ginys electrònics i un taller de ventalls i atrapa somnis amb elements reciclats de roba i cartró. Per segon any consecutiu, també va tenir lloc un mercat d’intercanvi on “els nens i nenes porten coses que estan en bon estat i ja no les fan servir, sobretot joguines, i les intercanvien per unes altres”, afegeix Natàlia Rodríguez.

D’altra banda, cal destacar que aquest curs ha vingut carregat de projectes per al Consell d’Infants com és la participació a l’òrgan de nova creació del Consell Nacional de la Infància i la Adolescència de Catalunya (CNIAC), les Jornades Esportives a les pistes d’atletisme i una campanya de sensibilització perquè el propietaris de gossos recullin els excrements de les seves mascotes. De fet, durant la Festa del Medi Ambient els membres del Consell van gravar un vídeo per a la campanya. La dinamitzadora del Consell d’Infants, Mercè Costa, ha confirmat que el projecte amb que van començar el curs, Castellar Vell, per fer una guia lúdica sobre el patrimoni de la vila, tindrà continuïtat en la propera edició del Consell, curs en què s’acabarà de perfilar i d’executar.

Amb tot, la feina d’aquest petit consell de savis de la vila, no acaba amb la Festa del Medi Ambient. Abans de marxar de vacances, hauran d’exposar al saló de plens de Ca l’Alberola el proper 18 de juny, la feina que han dut a terme durant el curs.

Taller de reciclatge a la Festa del Medi Ambient

Comparteix..