El Consell a l’Actual

Foto de família del Consell d’Infants del curs 2014-2015
Foto de família del Consell d’Infants del curs 2014-2015
El Consell d’Infants fa balanç de les activitats dutes a terme durant el curs
Enguany l’òrgan ha format part del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya
El Consell d’Infants de Castellar del Vallès, format per 27 alumnes de 5è i 6è de primària de tots els centres d’educació primària de la vila, va fer balanç dijous, 18 de juny, a la Sala de Plens de Ca l’Alberola, de les activitats que aquest òrgan de participació ha dut a terme durant el curs 2014-2015.Així, els nens i nenes van fer lectura d’un document on recordaven que aquest curs el Consell d’Infants castellarenc ha format part del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), un nou òrgan de participació de la infància que es va constituir al novembre i que està format per 40 Consells d’arreu de Catalunya. En aquest sentit, el CNIAC compta amb dos representants castellarencs, un que és vocal de la comissió permanent, que coordina les accions del CNIAC, i un altre que forma part de la comissió que treballa per millorar la comunicació entre els representants del CNIAC, que començaran a utilitzar la plataforma e-Catalunya per comunicar-se mitjançant vídeotrucades.

A més, els nens i nenes van explicar que, a Castellar, enguany han treballat al voltant de la temàtica de Castellar antic, amb l’objectiu de conèixer més la història i el patrimoni de la vila i recuperar-ne festes o tradicions, entre d’altres aspectes. Així, s’ha iniciat un projecte que tindrà continuïtat el curs vinent i que consisteix en la confecció d’una guia d’elements patrimonials del municipi feta, pensada i destinada als infants a partir de l’adaptació de les fitxes de l’inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Castellar.

D’altra banda, el Consell d’Infants castellarenc també ha treballat en una campanya de sensibilització al voltant de les caques de gos. En aquest sentit, ha fet arribar una carta a tots els propietaris d’animals domèstics, i ha penjat més de 140 cartells en diferents punts del municipi.

Finalment, els alumnes van explicar que han organitzat, per segon any consecutiu, la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient, una iniciativa que va tenir lloc el 5 de juny passat i que comptava, entre d’altres, amb un mercat d’intercanvi i diversos tallers. A més, han col·laborat amb l’equip de mestres d’educació física del Servei Educatiu Vallès Occidental VIII en l’organització de les terceres jornades esportives que van reunir uns 600 nens i nenes els dies 14 i 15 de maig.

També han mantingut les seves intervencions en el magazín Dotze de Ràdio Castellar i han continuat actualitzant periòdicament el bloc del Consell d’Infants, http://conselldinfants.castellarvalles.cat/, on es pot trobar tota la informació sobre aquest òrgan de participació.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, el regidor de Govern Obert, Dani Pérez, la regidora d’Educació, Formació i Ocupació, M. Antònia Puig, i d’altres regidors del consistori i diferents familiars i mestres dels centres educatius.

La sessió d’ahir del Consell d’Infants també va servir perquè els membres d’aquest òrgan de participació exposessin als representants municipals alguns comentaris i propostes recollides a través de les bústies ubicades a les escoles. En aquest sentit, els infants van demanar que es tingui en compte l’opinió del Consell quan es fan obres com les dels espais de joc de les places, que es facin carrils bici i que es puguin moure amb seguretat pels carrers. També van aparèixer altres temes com la necessitat de repintar el camí escolar de l’Emili Carles-Tolrà o d’arreglar alguns semàfors propers a les pistes d’atletisme. Altres suggeriments van ser que el Consell d’Infants pugui tenir continuïtat amb un Consell de Joves.

Comparteix..