Aquest dijous…Urbanins!

Aquest dijous vindran el Marc i la Laia d’Urbanins i farem el taller Fem ciutat. I també vindrà l’equip del Vallès Educa a gravar un reportatge 😉

El taller té per objectiu explicar què és l’urbanisme i per què serveix i fer-nos conscients de la importància de la ciutat i la vida col·lectiva. Ens explicaran per què cal planificar les ciutats abans de construir-les i la importància que tenen aquestes decisions en la nostra vida quotidiana, com són les ciutats on vivim i com han evolucionat fins aquí.

I jugarem a construir ciutat. En grups de 8-10 representants projectem i fem créixer la ciutat, seguint els conceptes que haurem tractat. Cada ciutat té quatre equips d’urbanistes que han d’anar completant el màxim d’illes possible amb diferents tipologies d’edificació, partint del nucli antic. Els jugadors també han de tenir en compte que, a part de l’objectiu individual, han de fer que la seva ciutat, en conjunt, disposi de forces places, parcs i equipaments que utilitzaran tots els seus habitants. Aquest aspecte és el que permetrà valorar quina és la millor ciutat, entre les tres veïnes.

Tot això ens ha de servir una ciutat per reflexionar sobre com és Castellar i com voldríem que fos. Les conclusions del taller les compartirem amb els nostres companys/es a l’escola i, després d’afegir les seves aportacions, les publicarem per donar-les a conèixer a tothom.

Més informació: http://urbaninstaller.wix.com/urbv2

 

Comparteix..