Trobada del Consell d’Infants

Trobada del dijous 10 de desembre de 2015, de 17.30h a 19.00h a Ca l’Alberola

Assistents: Sònia i Jana de l’Emili Carles Tolrà; Jordi i Nayra del Sant Esteve; Mireia, Judit, Nerea, Paula i Itziar del Mestre Pla; Aina de La Immaculada; Edgar, Lluís, Lucía, Alba i Masha de El Sol i la Lluna; Maria del Casal i Naiara del Bonavista.

Desenvolupament de la reunió:

Vam recuperar les cartolines amb el Com és Castellar? i Com volem que sigui? que vam començar a omplir a la trobada del taller d’Urbanins. Com que havíem tingut poca estona, van sortir algunes reflexions noves:

Com és Castellar?: petit i amb serveis, molt bonic perquè hi ha muntanyes, parcs i rius; acollidor, amb patrimoni cultural, amb moltes entitats.

Com volem que sigui?: volem que tingui un CAP més gran o un hospital, que tingui una biblioteca fora del centre, millors comunicacions entre el centre i les afores (Sant Feliu, Airesol…) i que els serveis estiguin més repartits (no tots al centre), que tingui carrils bici, més varietat de comerç, una piscina municipal d’estiu més gran i més barata. També surt la pregunta de què passa amb els polígons, que estan tan buits.

Hi ha moltes propostes noves que comentem i recollim:

– Fer una carta a les gasolineres de Castellar perquè no facin pagar als nens i nenes per anar a inflar les rodes de la bici o la pilota.

– Obrir els patis de les escoles a les tardes i els caps de setmana. Quedem que buscarem experiències d’altres municipis per poder-ho estudiar i fer una proposta.

– Obrir una sala d’estudis a les escoles.

– Posar telescopis per miradors al Puig de la Creu i a la carretera de Sant Llorenç a l’alçada de can Juliana.

– Surt el tema de les caques de gos una altra vegada. N’hem parlat molt, hem fet campanya de sensibilització dos anys seguits, hem escrit cartes als amos dels gossos…i continua sent un problema. El Consell demana que la policia posi multes a les persones que no recullin les caques del seu gos.

– No hi ha marquesina a la parada del bus urbà del Mestre Pla.

– Manteniment: a l’Airesol D no funcionen els fanals, voreres trencades a la zona de la Playtex i al carrer Jaume I, arreglar màquines per fer gimnàs de davant de l’escola Mestre Pla, caseta i gronxadors trencats a la zona de jocs de l’Espai Tolrà, acabar de tallar les soques dels arbres de la carretera Sentmenat, arreglar el semàfor del camí de Can Casamada, les boques d’incendi de l’Espai Tolrà estan trencades

– Més cistelles de bàsquet a la plaça Europa

– Posar una tanca a la zona de pícnic del Parc de Colobrers perquè s’hi fan moltes festes infantils i hi ha risc per la proximitat amb la ronda.

– Revisar el lloc on estan col·locats els contenidors perquè molts treuen visibilitat i es perillós creuar.

– Posar pilones al carrer 14 d’abril perquè els cotxes aparquen malament u no deixen pas als vianants.

– Posar elements reductors de la velocitat (ressalts, boti boti…) al carrer de l’Aldi per millorar la seguretat dels usuaris/es de l’skate park i per evitar les curses de motos i cotxes que s’hi fan a les nits.

– Que la policia que va  a les entrades i sortides del Mestre Pla es col·loqui a la rotonda alguna vegada perquè és un punt perillós. A l’escola El Sol i la lluna que es col·loqui al carrer Sant Feliu perquè també és perillós

– Propostes per fer el blog més atractiu: posar enigmes, sudokus i jocs de pensar.

A continuació, mirem algunes imatges de la Plaça de Mirador: plànol, fotos de la maqueta, imatges dels contenidors que es volen posar a la Plaça. parlem una mica de l’ús que s’hi podria donar i surten algunes propostes: sala d’estudi, zona wifi, rocòdrom, zona de jocs, bar…

Quedem que rebran un document amb les imatges i les pautes per poder treballar el tema a l’escola.

 

Comparteix..