Reunió del CNIAC amb el President Puigdemont

President Puigdemont: “Ens cal la mirada dels més joves per enriquir les decisions que tenen vocació de transcendència”

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera Bassa, ha rebut una delegació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, que li ha lliurat el manifest que han elaborat amb motiu del Dia dels Drets dels Infants d’aquest diumenge
El president Puigdemont ha rebut una delegació del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència
 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest vespre el paper dels més joves en la presa de decisions polítiques que “tenen vocació de transcendència i de servir les generacions futures”, després de rebre al Palau de la Generalitat una delegació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC). “Ens cal la vostra mirada per enriquir les vostres decisions”, ha manifestat el cap de l’Executiu, que ha estat acompanyat de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha rebut aquesta tarda al Palau una delegació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC)
El president Puigdemont ha defensat la importància que “la perspectiva de la infància i l’adolescència s’incorpori en la presa de decisions” del Govern a l’hora d’elaborar lleis, atès que “la bondat màxima d’algunes de les lleis i decisions que prenem avui no es veurà fins d’aquí a uns anys”. “Sou considerats com a consumidors en les decisions que prenen les grans empreses i que marquen el futur sobretot de la industria de l’entrenament, per què no heu de ser considerats com a ciutadans?”, s’ha preguntat Carles Puigdemont, i ha demanat als infants i joves que han assistit a l’acte que “aixequeu el dit quan sentiu que no se us té en compte”. “Teniu el dret a ser escoltats, no us el deixeu prendre, no us deixeu representar per qui no us té en compte”, ha reblat.
Durant l’acte, els vicepresidents del CNIAC han lliurat al president el manifest elaborat amb motiu de la celebració el proper 20 de novembre del Dia dels Drets dels Infants. El manifest posa èmfasi en la promoció i suport de drets com una educació de qualitat, la participació activa en la vida social, cultural i política, el dret a una família i el dret a una vida digna i un entorn saludable. També demana que es fomenti la creació de consells de caràcter local. En aquest sentit, el president de la Generalitat s’ha compromès a traslladar la petició als alcaldes, ja que, ha dit, és “una bona experiència i la manera dels municipis de contribuir en la manera que tenim de pensar el futur del país”.
 El Consell
El CNIAC és un òrgan col·legiat consultiu i participatiu, format per 46 infants i joves d’entre 8 i 17 anys.
 La creació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya s’emmarca en els articles 27 i 34 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència a Catalunya. Entre les seves funcions hi ha la de representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya; fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.
Comparteix..