Pressupostos participatius

dinar pressupostosEl dijous 16 de febrer vam fer una trobada extra del Consell d’Infants per decidir quines propostes presentaríem als pressupostos participatius. Vam posar en comú els suggeriments que havíem recollit a les escoles i, veient quines eren les opcions que sortien més ens vam decidir per presentar les propostes següents:

Una proposta de 10000€ per instal·lar uns rocòdroms amb forma de lletra a una plaça i  una proposta de 50000€ per millorar la seguretat per a la mobilitat en bicicleta.

Aquí les teniu:

ROCODROM A LA PLAÇA
Justificació de la proposta: Després de treballar els pressupostos a una de les trobades del Consell i de recollir les propostes dels companys i companyes de l’escola, el Consell d’Infants ha optat per presentar les dues opcions més votades: una per la millora de la seguretat per la mobilitat en bicicleta (50000€) i la proposta que presentem a continuació per instal·lar un rocòdrom en una plaça pública (10000€). Donat que els elements de joc de les places públiques acostumen a estar pensats per a nens/es petits, el Consell d’Infants proposa la compra i instal·lació de dos rocòdroms amb forma de lletra vocal. Els propers dies farem una proposta de l’espai on ubicar les dues
lletres.
Descripció de la proposta: Instal·lar en una plaça del municipi dos
rocòdroms amb forma de vocal. Són estructures de fusta amb un forrat exterior
amb làmines de fibra de vidre. Preses d’escalada homologades. El Consell
d’Infants vol acabar de decidir les lletres i els espais on col·locar-les.
Destinataris de la proposta: Tota la ciutadania.
Pressupost desglossat: 2 rocòdroms a 3345.50€: 6691€ 21% d’IVA: 1405.11€
TOTAL: 8096,11€

Resultat d'imatges de parques i jardines fabregas rocodrom

 

 

 

 

 

 

MILLORA DE LA SEGURETAT PER A LA MOBILITAT EN BICICLETA
Justificació de la proposta: El Consell d’Infants va participar el curs 2010-2011 en l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana. Des d’aleshores, els infants sempre han mostrat inquietud per millorar la mobilitat en bicicleta de manera que la puguin utilitzar en els seus desplaçaments diaris amb seguretat. D’altra banda, l’habilitació de l’escola Mestre Pla com a centre per a l’alumnat de 1r d’ESO generarà una nova necessitat de mobilitat a un espai més allunyat del nucli i a una distància adient per a fomentar l’ús de la bicicleta.
Descripció de la proposta: Es proposa la creació d’un carril bici segregat que permeti arribar al Mestre Pla per la ronda de manera segura. També es proposa senyalitzar la possibilitat de circular en bicicleta pel nucli urbà, especialment per les zones 20 i 30, de manera que es pugui accedir al carril bici de la ronda amb seguretat.

Destinataris de la proposta: Tota la ciutadania.
Pressupost desglossat: 1400ml de carril bici a 35€ el ml= 49000€, 20 senyals pels carrers de 60×60 a 35€ = 700€, 8 senyals pel carril bici de 60×40 a 32€ = 256 €. TOTAL: 49956 €

Comparteix..