Trobades virtuals

El Consell d’Infants ens hem trobat virtualment per veure’ns les cares :), per avançar alguns projectes i per començar-ne de nous. Avui ens hem reunit amb l’Alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez.

Durant la sessió, els participants del Consell han llençat diverses preguntes a l’alcalde. Aquest n’és un resum.

Pregunta: Hi haurà espai al setembre per fer classes al poble?

Resposta: l’Ajuntament oferirà els equipaments municipals i les instal·lacions esportives per si les escoles necessiten desdoblar grups.

Com es faran les extraescolars? Quan començarà el futbol?

Resposta: Existeixen encara moltes incertes de com es podran fer les activitats extraescolars Ara ja estem treballant per tal que hi pugui haver una oferta enriquida d’activitats d’estiu. És possible que abans es puguin fer les activitats en què es pugui respectar una distància física. I segur que primer seran les que es fan a l’aire lliure i després les que es poden fer en espais tancats.

Hi haurà Festa Major?

Resposta: La nostra voluntat és que es faci. Estem treballant en un model de Festa Major que serà diferent al que hi ha hagut sempre. Algunes de les activitats no es podran fer, haurem d’utilitzar sistemes telemàtics, distribuir les activitats en diferents espais, limitar aforaments a les activitats…

És saludable respirar l’aire quan portes mascareta?

Resposta: S’han de portar quan no puguis garantir els dos metres de distància. Especialment en els llocs tancats és quan hi ha més perill de contagi.

Quants dies anirem a l’escola el curs que ve?

Volem que hi aneu tots els dies. Hem d’evitar que us quedeu a casa i que pugueu anar als centres escolars o en equipaments municipals que habilitem.

Què passarà amb els pressupostos participatius?

Els d’aquest any no estem en condicions de poder-los dur a terme i s’hauran d’ajornar per a l’any que ve. Ara mateix hi ha moltes despeses en ajudar a persones i empreses afectades per la crisi sanitària. Sí que es faran actuacions que heu proposat com donar ombra a les places o una mesura per reduir la velocitat a la via pública. 

 Quan s’obriran els jocs infantils? Els netejareu d’alguna manera?

Esperem que es puguin obrir en fase. En farem una desinfecció a fons.

Podrem anar a Barcelona en la fase 1?

No encara. Ens podrem moure per la nostra regió sanitària, que és la Metropolitana Nord. 

Canviaran els horaris de sortida dels infants al carrer?

Hem demanat a la Generalitat que canviïn perquè és cert que a la franja actual és la que fa més calor.

Podem posar porteries a l’Espai Tolrà?

Feta la consulta a la regidoria, s’ha decidit que es mantindran les de l’Arbreda i es posaran porteries a l’Espai Tolrà.

Quan anirem a l’escola aquest curs?

Com a molt aviat, si estàs fent 6è de primària, la setmana del 8 de juny et convocaran per fer alguna tutoria o alguna classe.

Per què no hi ha més controls al carrer?

La Policia Local ha fet molts controls i identificacions. Però ens hauríem de fixar en el fet que un 98% de persones estan fent bé les coses.

Què hi ha de positiu de tot això que hem viscut?

D’aquesta crisi hi ha coses molt negatives, persones que han mort per la COVID-19, gent que s’ha quedat sense feina, que té dificultats econòmiques… Però també n’hi ha algunes de positiva: hem creat una xarxa de voluntaris; hem vist que les ciutats i pobles poden funcionar d’una manera més sostenible, on les persones siguin més importants que els cotxes; ens hem digitalitzat més, a l’hora de fer reunions, els comerços s’han hagut de reinventar fent repartiments a domicili; i sobretot, em estat capaços de redescobrir el nostre poble: hem recuperat el contacte amb la natura. La gent ha pres consciència que també hi pot haver una crisi climàtica. I la gent recicla més.

 

Comparteix..