Acta trobada 13 de desembre

ACTA DE LA TROBADA DEL CONSELL D’INFANTS

Dia: 13 de desembre de 2018

Hora: de 17.30h a 19.00h

Lloc: Sales de la Regidoria de Recursos Humans

Assistents: Joana Molins, Feliu Humet, Irati Hernàndez de El Sol i la Lluna; Maria Pèlachs i Nin Martínez de l’Emili Carles-Tolrà; Aixa Manrique i Sandra Jaen del Joan Blanquer; Héctor Cañones, Melisa Fernàndez, Carla López, Adrià Moya del Bonavista; Berta Fajardo i Marina Alcalde del Mestre Pla; Pol Gómez del Casal; Dànae Lopera i Èric Tello del Sant Esteve; Mercè Costa i Paula Domínguez (dinamitzadores), Laia Llonch (estudiant màster), Àngela Pappalardo (regidora)

Reunió:

Fem la trobada a la sala de recursos humans i ens dividim en dos grups. Mentre un grup juga als llops (joc per a treballar el consens, argumentar i defensar posicions…) l’altre treballa els pressupostos participatius. Després fan canvi.

 • ELS LLOPS: p (opcional per si sobra temps) 20 min

Objectius:

 • Aprendre a consensuar decisions
 • Aprendre a defensar i argumentar posicions.

Explicació:

És el clàssic joc dels llops o les bruixes. Com que es tracta d’un joc que pot durar molta estona, el més idoni seria fer-lo amb grups reduïts de 6 o 7 persones. El joc consisteix en fer una rotllana i repartir uns rols (a cau d’orella) a cada uns dels participants. Els/les dinamitzadors/es faran de narradors i fils conductors del joc. En grups tant reduïts només hi ha dos possibles papers: o llop (una persona), o poble (tota la resta). Un cop repartits els papers es demana que el poble vagi a dormir (tothom tanca els ulls). Un cop tothom està amb els ulls tancats, es demana al llop que els obri i assenyali la persona que vulgui “matar”. Un cop fet, també tanca els ulls i no els obra fins que es desperta la resta del poble. Un cop el poble es desperta, el narrador indica qui ha mort durant la nit. (Aquesta persona queda ja eliminada del joc i podrà estar amb els ulls oberts durant la resta d’estona que duri la partida, ara bé, no podrà dir res als seus companys). La resta de participants que queden vius hauran de decidir sacrificar aquella persona que creguin que és el llop a partir de votacions. Cadascú podrà fer les acusacions que vulgui, però només podrà votar una persona. Aquelles persones que hagin estat acusades, tindran un torn per defensar-se i mirar de convèncer la resta de que ells són innocents. Finalment se sacrifica aquella persona que hagi rebut més vots. Si resulta ser el llop, s’acaba la partida i el poble guanya. Si resulta ser innocent, es torna fer de nit i segueix la partida. Cada nit el llop mata una persona, de tal manera, que després de la segona nit, ja hauran mort 3 persones. (Dos assassinades i una acusada pel poble). El llop guanya si ell és finalment l’últim supervivent.

 

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS:

 

EDICIONS ANTERIORS

4a edició dels pressupostos participatius. En altres edicions el Consell d’Infants va presentar:

2016: Jocs a les places. La proposta del Consell va quedar 4a però es va posar l’aranya a la plaça del Mirador (que era una part de la proposta del Consell)

2017: Carril bici a la ronda (proposta de 50.000€) i rocòdrom de lletres (proposta de 10.000€). 1r any que els nens i nenes a partir de 10 anys (5è) puguin votar tal i com va proposar el Consell d’Infants el curs anterior.

2018: Jocs inèdits a les places (xarxa de vòlei i porteries al Carrer Arbreda i llits elàstics a tres places del municipi) va ser la proposta pel nucli i Millora del camí bici de l’Airesol a Castellar va ser la proposta per les urbanitzacions

2019: ?

CALENDARI previst:

 • Presentació de propostes (19/11-18/1)
 • Estudi de la viabilitat de les propostes (21/1 al 15/2)
 • Difusió de les propostes seleccionades (18/2 al 14/3)
 • Presentació pública de les propostes seleccionades per part dels promotors  (14/3)
 • Publicació de suplement informatiu al setmanari L’Actual (15/3)
 • Període de votacions (19/3 al 23/4)
 • Recompte de vots i publicació de resultats de la votació (25/4)ps) 20 min

 

Les CONDICIONS són:

 • Compra
 • Rehabilitació
 • Construcció
 • NO contractació de personal
 • NO serveis

PRESSUPOST:

3 propostes de 50.000€ pel nucli urbà i una proposta de 50.000€ per Sant Feliu i les urbanizacions

Cada grup fa una primera llista de propostes i al final de la trobada les posem en comú. Recuperem la llista de propostes que van sortir a la 1a sessió del Consell d’Infants per si n’hi ha alguna que és adequada per presentant als pressupostos.

Una proposta per Castellar.

 • Crec que podrien millorar els pavellons poliesportius (pavelló Puigverd, pavelló Joaquim Blume, Pavelló Dani Pedrosa)
 • Que un dels parcs tingui una pista de patinantge i que a l’escola Bonavista fiquin un aparcapatinets com en el Sol i la Lluna.
 • Que s’arregin els vestuaris del pavelló de bàsquet.
 • Que posin més porteries als parcs de Castellar
 • La meva proposta per millorar Castellar és fer una via verda de Castellar fins a Sant Feliu, per poder anar caminant, amb bici, amb patinet…
 • Posar més tros de carril bici
 • Per mi voldria portar millors llums de Nadal
 • Posar més rocodroms per Castellar
 • Fer una via verda de Castellar a Sant Feliu per poder anar amb bici sense perill
 • Un carril bici més gran

NO APTES PER PRESENTAR ALS PRESSUPOSTOS:

 • Que el camió de la brossa passi més tard
 • Fer un club de voleiball
 • Posar un Karting a Castellar
 • Que el camió de la brossa surti més tard perquè els nens i nenes no arribin tard al col·legi
 • Mirar que tots els llums del carrer vagin bé
 • No ho sé, la veritat és que m’agrada molt com està.
 • Millorar les voreres
 • Revisar i arreglar les voreres del carrer Forn del Raig
 • Millorar el poble amb cura

Després de debatre es consensuen les propostes següents:

Propostes pressupostos participatius:

 • FOMENTAR L’ÚS DE LA BICICLETA al nucli posant elements per a fer reduir la velocitat als cotxes i senyalització per a l’ús de la bicicleta. (més carrers de plataforma única (quins?), més passos de vianants elevats (on?), més senyalització per reduir velocitat de cotxes i fer visible l’opció de la bicicleta). Poder enllaçar el nucli amb el carril bici de la ronda. (per quins carrers?)
 • MANTENIMENT DE PAVELLONS. Caldria especificar la proposta. (quin pavelló?, què creieu que cal arreglar?)
 • POSAR MÉS PORTERIES A LES PLACES (Lluís Companys, Espai Tolrà…) (Més places?)
 • ADEQUAR una sala pel CONSELL D’INFANTS (teniu alguna proposta de quina sala?)
 • Millorar el NADAL a Castellar (com?) Tasca amb els companys i companyes de classe:
 • Quedem que els/les representants comentaran aquestes propostes a classe per:
 •  concretar-les al màxim (intentant respondre les preguntes del costat)
 • assegurar-se que compleixen els criteris (proposta de 50.000€, compra, rehabilitació i construcció)
 • ordenar per ordre de prioritat

Ho tanquem a la propera trobada a Ca l’Alberola el 17 de gener.

Comparteix..