CNIAC (Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya)

El 20 de novembre de 2014 es constituirà el CNIAC, un òrgan participatiu format per nens, nenes i adolescents de tot Catalunya. Dos representants del Consell d’Infants de Castellar seran, també, representants del CNIAC.

 

Què és?

Infancia_0

– És un espai de trobada i participació dels infants i els adolescents de Catalunya, on poden reflexionar, opinar i fer propostes sobre aquells temes que els afecten, expressar els seus desitjos, demandes, propostes, projectes, retrets o crítiques als polítics per tal de fer un país millor per a tothom.—- És  un òrgan participatiu i consultiu

 

Per a què ha de servir el CNIAC?

– Per conèixer els punts de vista dels infants i adolescents
-Per proposar millores en les seves  condicions de  vida,
-Per vetllar pels drets dels infants i adolescents
-Per afavorir el seu reconeixement social
-Per ser un espai estable de participació, representació, visualització
-Per participar a les polítiques d’infància formant part de la comissió sectorial del Consell General de Serveis Socials

 

Qui formarà part del CNIAC ?

-Infants i adolescents de 8-17 anys que representin als seus consells d’infants territorials i que estiguin disposats a organitzar-se.

De cada Consell d’Infants Municipal sortiran dos representants pel CNIAC

 

El Consell d’Infants a Granollers

El dijous 9 d’octubre es va fer a Granollers la primera trobada territorial de Consells d’Infants per treballar per la creació del CNIAC (Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya). Des de Castellar hi vam anar amb 12 representants. Es va fer una ronda de presentacions, una estona de treball en grup i una posada en comú de les conclusions de cada grup.

Aquí teniu algunes imatges de la tarda:

amb tots consellsgrupen grupparlant del Consellconclusions

1a trobada!

El dijous passat vem fer la 1a trobada del Consell d’Infants d’aquest any. Van venir a acomiadar-se alguns dels representants que ja van a l’institut i vem conèixer els nous representants de 5è.

Aquest any tenim moolta feina perquè el dia 20 de novembre es consituirà el CNIAC (Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya). De moment, aquest dijous fem una trobada territorial de Consells d’Infants a Granollers.

Seguirem informant! I farem fotos…que aquest dijous no hi vem pensar…