Trobada del mes de març

ACTA DE LA TROBADA DEL CONSELL D’INFANTS

Dia: 1 de març de 2018

Hora: de 17.30h a 19.00h

Lloc: Sala Valls Areny del Mirador

Assistents: Martina Vives, Marcel Serrano, Joana Molins de El Sol i la Lluna; Júlia Andrés i Clara Alba del Joan Blanquer; Judit Alier, Héctor Cañones i Adrià Moya del Bonavista; Berta Fajardo del Mestre Pla; Zoe Tello, Eric Tello i Pau Usall del Sant Esteve; Júlia Gallardo de Fedac Castellar, Carolina Gómez (tècnica de govern obert) Mercè Costa i Paula Domínguez (dinamitzadores)

Reunió:

Pla estratègic:

La Carolina Gómez, tècnica de Govern obert, ens explica que a Castellar estan fent el Pla Estratègic per definir objectius i accions per la dècada del 2020 al 2030.

Es va començar a treballar en el Pla Estratègic el gener del 2017 i s’ha fet la diagnosi amb dades quantitatives (població, dades d’ocupació, dades escolars, de mobilitat…) i amb dades qualitatives (a partir de les valoracions recollides als tallers de l’àmbit econòmic, socila i territorial oberts a tothom).

A finals de març tots els nens i nens de 5è i 6è rebran a casa un quadern de debat familiar. Es demana als representants que quan arribin expliquin als seus companys/es el que han de fer. Ens ensenya un exemple de quadren d’un altre municipi.

Es poden fer propostes pel Pla Estratègic a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

 Pressupostos participatius:

La Carol ens explica que les dues propostes del Consell d’Infants compleixen les condicions per passar a la fase de votacions, que seran del 19 de març al 23 d’abril.

  • Es pot votar a partir de 5è
  • Es pot fer presencialment a les urnes que hi haurà a la fira de Sant Josep i a la de Sant Jordi i alguns dies al mercat que estan pendents de concretar.
  • Es pot fer per internet entrant un codi que es rebrà en una carta a casa.
  • Les propostes estan classificades: les de dins del nucli de Castellar i les de les urbanitzacions. Es poden votar 3 propostes de cada amb 3 punts, 2 punts i 1 punt.
  • Hi ha 8 propostes, 5 del nucli (espai didàctic a l’Arxiu d’història, acondicionament Dani Pedrosa, millora carrosses reis, elements de joc a les places, marquesines i bansc skate park) i 3 de les urbanitzacoins (carril bici airesol a/b-castellar, millora parcs Can Font i ca N’avellaneda, arreglar tram escales enanitos Sant Feliu)

Fem cartells per penjar a les escoles i quedem que donarem un paper a cada alumne de 5è i 6è.

Jornades esportives:

Expliquem que seran el 15 de juny per 6è. Aquest any els grups de 5è no hi participaran.

Quedem que cada grup/classe de 6è farà 3 propostes ordenades per ordre de preferència per decidir quines proves es faran a les jornades. Recollirem les propostes a la trobada del mes d’abril.

 Festa major:

Ens demanen que fem propostes per la Festa Major. Com que la programació s’ha de tancar aviat no tenim gaire marge de temps. Quedem que entre el 5 i el 9 de març enviaran les propostes que recullin a conselldinfants@castellarvalles.cat

Les propostes que van sortir a la trobada són (per ordre de prioritat)

  • Paint ball
  • Acampada a les pistes d’atletisme per a nois/es de 5è i 6è amb monitoratge
  • Festa holly
  • Cinema a la fresca
  • Triatló infantil