Francesco Tonucci

Els Consells d’Infants són serveis per donar ajuda als Alcaldes a governar millor, Francesco Tonucci.

Al Simposi Infants i Participació política vam tenir la sort de poder escoltar al pensador, pedagog i dibuixant italià Francesco Tonucci. Aquí podeu veure alguna de les seves il·lustracions que signa amb el pseudònim Frato.

frato-6 frato1 frato arquitecto untitled ojosdeninhio3 ed244fca63b14a76820da0bd7f564f7e 20Terraza grande imatge_frato Frato-Lumatxoa

 

 

 

 

Simposi d’infants i participació política

Els nens i nenes del consell d´infants de Castellar del Vallès que vam anar al simposi us volem informar del que vam fer allà.

El primer dia de simposi que va ser el dia 13/12/2016 que vem anar la Iris Aznar Castillo, la Judith Alier Molera i Marina Valverde Perich. A continuació us explicarem que vem fer allà:

1- Primer de tot vem arribar a una sala on ens van donar una bossa amb una carpeta i  una acreditació.

2-Després vem anar a una altre sala on ens van posar un gomet a la acreditació, aquest gomet que et posaven pertanyia a un grup.

3-Quan els grups ja estaven fets,  ens van explicar que faríem. El que ens van dir era que primer haviem de anar a l’auditori(sala fosca amb projectors grans), després ja a l’auditori uns “polítics” ens van explicar tots els drets que tenim els infants.

4-Mentrestant ens explicaven els drets dels infants nosaltres i els adults anotàvem totes las nostres curiositats i preguntes del que parlaven .

5-Després d’anotar totes les curiositats i preguntes ens vem reunir per grups i les vem anotar a una bafarada gegant i després la vam aixecar i els hi vam  preguntar amb un micro, i com no, ens van respondre.

6-Quan vem sortir vem esmorzar en un passadis, tots junts. Després d’això vem anar a una petita sala a fer activitats i jocs, mentre els altres grups feien el que nosaltres ja havíem fet.

7-Per acabar alguns nois i noies van fer una “explicació” del que feien a les trobades del consell d’infants.

El dia 14 de desembre hi vam anar el Dalmau, l’Edgar i la Martina.

Ens van donar uns auriculars que traduïen les conferències de l’anglès al català.

Hi havia uns monitors que et deien si volies entrar a la conferència. Si no hi entraves et quedaves fent activitats amb els monitors i monitores.

Vam conèixer molts infants d’altres Consells. Amb ells vam esmorzar, dinar i també vam fer activitats.

La conferència que ens va agradar més va ser la del Francesco Tonucci perquè ens agrada molt el que diu sobre els infants.