Propostes del Consell d’Infants

Bona tarda

Senyor alcalde, senyors i senyores regidors, membres del Consell d’infants, famílies, mestres…

Com sabeu, ja fa nou anys que el Consell d’Infants de Castellar treballa amb l’objectiu de millorar i transformar el nostre municipi aportant als responsables polítics la visió que els nens i les nenes tenim sobre Castellar i la realitat que ens envolta i esperant que la nostra opinió sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions que ens afecten com a ciutadans i ciutadanes.

El Consell d’infants està format per nens i nenes de 5è i 6è de primària de totes les escoles del poble. Som 23 representants però al llarg d’aquests set anys ja han passat pel Consell 143 nens i nenes. Des del mes d’octubre hem fet l’acte de constitució del Consell, 6 trobades de representants ordinàries, 1 trobada extraordinària i l’acte d’avui.

QUÈ HEM FET AQUEST ANY:

A la primera trobada del Consell vam fer algunes dinàmiques per conèixer a la resta de representants, vam pensar quines característiques hem de tenir per ser bons i bones representant, i vam comentar què és el que ens agrada i el que no de Castellar. Ens van donar material que vam poder personalitzar amb els adhesius del Consell i del memory dels Drets dels Infants d’Unicef.

Sortida a Sentmenat:

L’Ajuntament de Sentmenat vol engegar el Consell d’Infants al seu municipi i ens va convidar a explicar el nostre projecte davant de tots els nens i nenes de 5è i 6è de Sentmenat. Ens vam trobar al teatre del Coro i vam explicar què fem, què vol dir ser representant, com participem, com ens organitzem… Després de la nostra explicació els nenes i nenes assistents ens van fer moltes preguntes sobre el Consell.

Drets dels infants:

A l’Actual es va publicar el manifest del CNIAC pels drets dels infants i el memory d’Unicef, que serveix per jugar, entendre i tenir presents els Drets dels Infants. També vam fer dos jocs per cada escola, per la ludoteca, els esplais i la Creu Roja.

Taller d’Urbanins: Continua llegint