Representants del Consell

Els i les representants del Consell d’Infants d’aquest curs són:

Pau Usall, Thais Bueno, Paula Gonzàlez, Martina Vives, Mia Romero, Naiara Bernal, Mariona Moi, Mariona Roca, Martina Portolés, Manuel Corredor, Laura Sorolla, Marina Valverde, Jana  Valerio, Judith Alier, Júlia Gallardo, Eva Masaguer, Francesca Vilà, Iris Aznar, Dalmau Llobet, Edgar Martínez, Eloi Fornell (per ordre a les imatges).

Paula Gonzàlez Quilón Thais Bueno Pau Usall Naiara Bernal Mia Romero Martina Vives Martina Portolés Avellaneda Mariona Roca Mariona Moix Marina Valverde Perich Laura Sorolla Manuel Corredor Júlia Gallardo Judith Alier Jana Valerio Iris Aznar Castillo Francesca Vilà TossiniEva Masaguer Eloi Fornell Edgar Martínez Galan Dalmau Llobet Costa

 

 

 

 

 

 

 

 

El manifest a l’Actual

Manifest pels drets dels infants

Un moment de la lectura del manifest pels drets dels infants, que es va fer dilluns a l’escola Bonavista
Un moment de la lectura del manifest pels drets dels infants, que es va fer dilluns a l’escola Bonavista (Q. Pascual)
Dilluns passat, a l’escola Bonavista es va llegir un manifest pels drets dels infants. El document es va redactar a les colònies que el Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya va fer a Cabrera de Mar a principis d’octubre i que els Consells Locals han tingut temps de llegir-lo abans i fer les aportacions que consideressin. El compromís dels Consells Locals és fer-ne el màxim de difusió possible. Pel que fa als representants de Castellar del CNIAC, es van escollir a la trobada del 3 de novembre: Marina Valverde Perich, que fa 5è al Joan Blanquer i que és el seu primer any com a representant del Consell, i Edgar Martínez, que fa 6è al Sol i la Lluna i ja va ser representant al curs passat. Dilluns també, una delegació de membres del CNIAC es va reunir amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per presentar-li el manifest.
A continuació reproduïm el manifest que es va llegir a l’escola Bonavista:

· Dret a participar a la vida Social, Cultural i Política Tots els nens i nenes i adolescents tenen dret a opinar sobre temes que els afecten, en conjunt amb altres persones, i a intervenir i fer el que pugui afectar al desenvolupament del seu entorn. S’ha de tenir en compte la seva opinió i poder estar presents als actes culturals, socials i polítics que mantinguin relació amb ells.

· Dret a una vida digna i un entorn saludable Tots els nens i nenes han de poder tenir a prop seu un metge que els pugui atendre. També tots els nens i nenes tenen dret a tenir una alimentació i a viure en un entorn saludable. En el cas de ser un infant abandonat o maltractat has de poder rebre unaatenció especial.

· Dret a una educació de qualitat L’educació és important pel futur de la societat ja que construeix persones civilitzades, educades i amb valors. L’educació obligatòria hauria de ser gratuïta i de qualitat més interactiva amb bons professors. Per a que tot alumne pugui assolir una base mínima de coneixements i que se li potenciïn les diverses habilitats.

· Dret a una família Tot infant té dret a una família que es preocupi per ell i li proporcioni elements bàsics, com un sostre o menjar, però no únicament objectes materials, sinó l’amor d’una mare o un pare i el sentiment de pertànyer a un lloc. En cas de que no pugui ser, el govern hauria de vetllar perquè el nen pogués tenir una infància completa i sense mancances. Hem de potenciar les adopcions per aconseguir que tothom es senti acollit en família. Ens sembla rellevant que els infants de Catalunya visquin en un entorn on els seus drets siguin respectats. Animem que ningú és quedi de braços creuats davant de l’incompliment d’aquests drets.Tots i totes amb els petits actes quotidians hem de fer possible que els nostres drets es compleixin. Necessitem el suport i el treball del govern per garantir el compliment dels drets.

Reunió del CNIAC amb el President Puigdemont

President Puigdemont: “Ens cal la mirada dels més joves per enriquir les decisions que tenen vocació de transcendència”

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera Bassa, ha rebut una delegació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, que li ha lliurat el manifest que han elaborat amb motiu del Dia dels Drets dels Infants d’aquest diumenge
El president Puigdemont ha rebut una delegació del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència
 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest vespre el paper dels més joves en la presa de decisions polítiques que “tenen vocació de transcendència i de servir les generacions futures”, després de rebre al Palau de la Generalitat una delegació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC). “Ens cal la vostra mirada per enriquir les vostres decisions”, ha manifestat el cap de l’Executiu, que ha estat acompanyat de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha rebut aquesta tarda al Palau una delegació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC)
El president Puigdemont ha defensat la importància que “la perspectiva de la infància i l’adolescència s’incorpori en la presa de decisions” del Govern a l’hora d’elaborar lleis, atès que “la bondat màxima d’algunes de les lleis i decisions que prenem avui no es veurà fins d’aquí a uns anys”. “Sou considerats com a consumidors en les decisions que prenen les grans empreses i que marquen el futur sobretot de la industria de l’entrenament, per què no heu de ser considerats com a ciutadans?”, s’ha preguntat Carles Puigdemont, i ha demanat als infants i joves que han assistit a l’acte que “aixequeu el dit quan sentiu que no se us té en compte”. “Teniu el dret a ser escoltats, no us el deixeu prendre, no us deixeu representar per qui no us té en compte”, ha reblat.
Durant l’acte, els vicepresidents del CNIAC han lliurat al president el manifest elaborat amb motiu de la celebració el proper 20 de novembre del Dia dels Drets dels Infants. El manifest posa èmfasi en la promoció i suport de drets com una educació de qualitat, la participació activa en la vida social, cultural i política, el dret a una família i el dret a una vida digna i un entorn saludable. També demana que es fomenti la creació de consells de caràcter local. En aquest sentit, el president de la Generalitat s’ha compromès a traslladar la petició als alcaldes, ja que, ha dit, és “una bona experiència i la manera dels municipis de contribuir en la manera que tenim de pensar el futur del país”.
 El Consell
El CNIAC és un òrgan col·legiat consultiu i participatiu, format per 46 infants i joves d’entre 8 i 17 anys.
 La creació del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya s’emmarca en els articles 27 i 34 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència a Catalunya. Entre les seves funcions hi ha la de representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya; fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.

I això de ser representant del Consell…?

representant 2Vam pensar quines qualitats estaria bé tenir per a ser un bon representant, i van sortir moltes coses! Tenir idees, ser imparcial, ser observador, ser responsable, saber escoltar, comprendre, saber-se explicar, pensar, no tenir vergonya, ser creativa, ser respectuosa, ser empàtica, ordenada, participativa, intel·ligent, pensar en els altres, passar-s’ho bé fent-ho, voler ajudar.

Aquí teniu alguns exemples de com ho vam fer:

??????????????????????????????????????????????????????????????